På bildet: Andrejs og Irina Konovalovs som er offiserer og ledere for frelsesarmeens arbeid i Riga og Jelgava i Latvia og evangelist Asbjørn Skjortnes.

De siste årene har Evangelist Asbjørn Skjortnes hatt det som fast tradisjon å ha førjulsmøter i Frelsesarmeen i Latvia. Fra 17. -18. desember 2016 besøkte han Frelsesarmeen i Riga og Jelgava igjen. Andrejs og Irina Konovalovs er offiserer og ledere for Frelsesarmeens arbeid i Riga og Jelgava i Latvia. Den lokale lederen i Frelsesarmeen i Jelgava, heter Jelena Veselova.

På bildet: Den lokale lederen i Frelsesarmeen i Jelgava, Jelena Veselova.

Som kjent er Frelsesarmeens parole: «Soap, soup and salvation». De står i et fantastisk arbeid som når mange hjemløse med klær, mat og evangeliet. Frelsesarmeen i Riga driver også et rehabiliteringssenter for rusmisbrukere.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i Frelsesarmeen i Riga.

Fokuset i forkynnelsen denne gangen var fra Rom 1:16: «For jeg skammer meg ikke over Kristi evangelium, for det er Guds kraft til frelse for hver den som tror…»

Asbjørn forkynte om hva evangeliet er:

Evangeliet betyr de gode nyhetene om hva Jesus gjorde på korset. Han hang på korset som vår stedfortreder. Jesus tok vår plass, slik at vi skulle slippe å bli dømt for våre synder men bli frelst.

Evangeliet er Guds kraft. Mange bruker hele sitt liv til å be om kraft. De gode nyhetene er at evangeliet er allerede Guds kraft til enhver som hører det. Du trenger ikke å be om kraft, ta imot de gode nyhetene og du har mottatt kraften. Kraften er i evangeliet. Vi tror på Den Hellige Ånds kraft, men Guds kraft forløses når vi forkynner evangeliet. Evangeliet er Guds kraft til frelse og helbredelse akkurat nå!

Evangeliet er Guds kraft til enhver som tror! Jesaja 53.1.sier: «Hvem trodde det budskapet vi hørte? For hvem ble Herrens arm åpenbart?»

Herrens arm er Herrenes kraft og den vil bli åpenbart for hver den som tror budskapet. Hvilket budskap skal vi tro på?

Jesaja 43. vers 4-5 sier: « Sannelig, det var våre sykdommer Han tok på Seg, det var våre smerter Han bar, mens vi regnet Ham som rammet, slått av Gud og gjort elendig. Men Han ble såret for våre overtredelser. Han ble knust for våre misgjerninger. Straffen for at vi skulle få fred rammet Ham, og ved Hans sår har vi fått legedom.»

De gode nyheter er at Jesus tok våre overtredelser og synder slik at vi kunne ta imot tilgivelse og rettferdighetens gave. Og at Jesus tok våre sykdommer og smerter så vi kunne ta imot legedom og helse. Tro evangeliet!

Responsen i møtene har vært overveldende.

På bildene: Lokalene var fylt opp av hjemløse og utslåtte i Riga og Jelgava.

Responsen i møtene har vært overveldende. Omkring 150 rusmisbrukere og hjemløse har omvendt seg til Herren i disse møtene. I alle møtene erfarte flere mennesker også helbredelser fra forskjellige sykdommer og lidelser. Kristi medfølelse og kjærlighet ble åpenbart til mange menneskers frelse og helbredelse og vi sitter igjen med en stor takknemlighet til Jesus for Hans uendelige trofasthet og nåde.

Asbjørns møter i 2017.

Asbjørn reiser til Split i Kroatia fra 17.-19. februar og til Syktyvkar i Russland den 30. mars- 2. april. Den 19.-21, mai blir det møter i Dubrovnik i Kroatia. Han vil fortsette sine møter i Russland, Latvia og Kroatia også i 2017.

Be om en fortsatt stor innhøstning slik at menighetene kan vokse og Guds rike ha stor fremgang.

Takk for all økonomisk støtte og forbønn.

Vi ønsker alle våre kjære trofaste støttepartnere og forbedere en fortsatt velsignet julehøytid og et riktig godt nytt år!

I Kristus for de unådde

Asbjørn og Gunlaug Skjortnes