På bildet: Soloppgang i Split i Kroatia.

Malaki 4.2: «Men for dere som frykter mitt navn, skal rettferdighetens sol gå opp med legedom under sine vinger»

På bildet: Hengiven og herlig lovsang under møtene i Split.

Evangelist Asbjørn Skjortnes besøkte Split i Kroatia fra 28.-30. oktober 2016. Det var spennende å vite at det var i samme området, Dalmatia, som Titus forkynte evangeliet. Titus var en nær medarbeider til apostelen Paulus og han ble sendt til dette området for å forkynne evangeliet (2. Timoteus 4.10). Senere vendte Titus tilbake til Kreta, hvor han æres som den første leder for menigheten på Kreta. Han døde i høy alder etter å ha fullført løpet.

Asbjørn var invitert av pastor Drago Zrno fra The Word of Life Church til å ha evangeliske møter denne helgen. I denne anledning hadde menigheten leid et kulturhus i gamlebyen i Split. I forkant av møtene ble det delt ut møteinvitasjoner for å nå ut til nye mennesker med evangeliet.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i Split.

Fredag 28. oktober forkynte Asbjørn uti fra Hebreerne 13:8 om at Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid. Hva Jesus gjorde i Bibelens dager, vil Han gjøre for mennesker i dag. Hvis du vil høre, tro og handle på Hans Ord, vil du oppleve de samme under i dag fordi Gud ikke gjør forskjell på folk. Frelse, helbredelse og utfrielse er tilgjengelig for alle som tror fordi Jesus ropte: «Det er fullbrakt» (Johannes 19. vers 30) og frelsesverket er ferdig. Ut i fra disse versene forklarte Asbjørn at frelse og helbredelse ikke er noe som skal skje en gang i fremtiden, men at det allerede har skjedd på korset. Jesu blod ble utgytt til forsoning og tilgivelse, mens sårene som rammet hans legeme var for vår legedom! Vi trenger ikke å oppfylle noe som Kristus har fullført. Alt du behøver å ta imot fra Gud i ditt liv, er allerede gjort ferdig for deg på korset. Frelse, helbredelse og utfrielse er tilgjengelig nå!

Lørdag forkynte Asbjørn ut ifra Efeserne 2.10 om Guds store kjærlighetsplan. Vi er Hans verk skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige, for at vi skulle vandre i dem. Alle mennesker er skapt og designet av Gud. Derfor er vi veldig verdifulle i Hans øyne. Vi er skapt i Guds bilde for å dele Hans liv, kjærlighet, plan og hensikt. Og fordi vi kommer fra Gud har vi også en åndelig lengsel etter Ham. Evigheten er nedlagt i alle menneskers hjerter (Forkynneren 3.11). Menneskets hovedproblem er at vi er adskilt fra Gud på grunn av syndefallet, og Jesus Kristus er det eneste svaret på problemet. Han døde på korset og sto opp igjen. Jesus betalte straffen for alle menneskers synder og gjenopprettet relasjonen mellom Gud og menneskene. Adam og Evas opprør førte til at vi ble adskilt fra Gud, men Kristus på korset forsonte Gud og mennesket igjen. Nå kan vi alle bli Guds barn ved troen på Kristus.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes underviser Guds Ord i The Word of Live Church i Split.

Søndag formiddag underviste Asbjørn Guds Ord ut i fra Lukas 2. fra vers 8.-11. om at evangeliet er en stor glede som skal bli hele folket til del. Og fra Apostlenes gjerninger 8:5-8. om at Filip kom til Samaria og forkynte evangeliet og det ble en stor glede i hele byen. Asbjørns fokus i forkynnelsen var at menigheten trenger å komme ut av isolasjonen og se at evangeliet ikke bare er for spesielt religiøse grupper, men for hele folket. Fokuset er å nå ut med evangeliet til de som ikke har hørt.

Søndag kveld forkynte Asbjørn ut i fra Matteus 1. 21: «Hun skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder» og Johannes 3. 17: «Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham» og Apostlenes gjerninger 2.21: «Men hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst». Ut i fra disse versene forkynte Asbjørn hva det betyr å være frelst. Det betyr å bli født på nytt og bli et Guds barn. Da kommer du inn i Guds familie og blir Hans elskede sønn eller datter. Når du mottar Kristus ved troen, flytter Hans overflods liv inn i deg. Det er Hans frelsende, helbredende og kjærlighetsfulle liv. Midt i livets stormer kan du ha fred fra Gud og et gjenopprettet fellesskap med Herren på grunnlag av Kristi forsoning. Helbredelse tilhører også deg fordi det greske ordet for frelse i Bibelen er sozo; som betyr utfri, bevare, redde fra farer, helbrede og gi oss liv.

På bildet: Mange mennesker ble gav seg til kjenne at de ville omvende seg og ta imot Jesus som sin personlige Frelser og Herre i møtene.

På bildet: Kvinnen vitnet frimodig om at hun ble momentant helbredet fra nakke og ryggsmerter under fellesbønnen for de syke.


I hvert møte denne helgen ble mange mennesker forvandlet ved evangeliets kraft. Flere gav til kjenne at de ville omvende seg og ta imot Jesus som sin personlige Frelser og Herre. Asbjørn ba også fellesbønn for de syke i alle møtene og mange mennesker vitnet om momentane helbredelser fra ulike sykdommer og plager. I tillegg opplevde menigheten fornyelse og oppmuntring til å nå nye mennesker med evangeliet.

Vi er takknemlig til Herren for Hans store nåde og trofasthet!

Misjonsturer fremover:

Fra 25.-27. november reiser Asbjørn til Syktyvkar i Russland.

Fra 17.-18. desember reiser Asbjørn til Riga og Jelgava i Latvia.

Fra. 17.-19. februar 2017, reiser Asbjørn til Split i Kroatia.

Be sammen med oss om at mange mennesker får høre Guds nådes evangelium til frelse og helbredelse og at Guds rike har rikelig fremgang.

Tusen takk for din trofaste økonomiske støtte og dine forbønner! Må Herren velsigne deg rikelig tilbake!

I Kristus for de unådde

Gunlaug og Asbjørn Skjortnes