På bildene over: Fra møtet i The New Testament Church i St. Petersburg.

Asbjørn og Gunlaug Skjortnes besøkte Russland fra 29. april – 1. mai 2016. Først besøkte de The New Testament Church i St. Petersburg hvor Alexander og Valeria Tsvetkov er pastorpar. Alexander Tsvektov er biskop for mer enn 60 menigheter i St. Petersburg regionen og han har en visjon om å plante mange flere menigheter. Asbjørn og Gunlaug besøkte også The New Testament Church I Kronstadt i utkanten av St. Petersburg, hvor Pavel og Oxana Evteev leder den nystartede menigheten.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i The Night Church i St. Petersburg.

Fredags kveld forkynte Asbjørn på The Night Church. Arbeidet er en satsning utfra The New Testament Church for å nå ungdommer i St. Petersburg med evangeliet. Asbjørn forkynte fra Efeserne 2.10: «For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» Fokuset i budskapet var at alle mennesker er skapt i Guds bilde, designet av Gud for å dele Hans liv, kjærlighet, plan og hensikt. Budskapet resulterte i at flere unge mennesker omvendte seg og inviterte Jesus som Frelser og Herre i sitt liv.

Lørdags formiddag besøkte vi den nystartede menigheten i Kronstadt. Asbjørn forkynte fra Hebreerne 13:8 «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.» Det Jesus gjorde i Bibelens dager, gjør Han for mennesker i dag. Hvis du vil høre, tro og handle på Hans Ord, vil du oppleve de samme undere i dag fordi Gud gjør ikke forskjell på folk. Etter forkynnelsen omvendte flere mennesker seg til Herren og syke vitnet om helbredelser fra ulike sykdommer og plager. Spesielt vil vi nevne en kvinne som hadde vært plaget med store ryggsmerter i mange år. Etter forbønnen stod hun frem og vitnet om at alle smertene og plagene var borte.

På bildet: Gunlaug Skjortnes underviser på kvinnemøtet i The New Testament Church i St. Petersburg.

Lørdags kveld underviste Gunlaug på kvinnemøtet i The New Testament Church i St. Petersburg. Hun underviste fra Joh. 5:1-12 om mannen ved Betesda dam. Betesda betyr barmhjertighetens hus. Den lamme mannen hadde ventet i 38 år på sitt mirakel. Når Jesus kom til ham, helbredet Han mannen og gjenopprettet hele hans liv. Dakes Reference Bible definerer barmhjertighet som: « ..når en mor tar barnet sitt inntil seg uten reservasjon. Guds barmhjertighet er en bevegelse fra det innerste ved synet av noen i lidelse og nød, det leder til en opprørende følelse som resulterer i handling, for å bringe befrielse og hjelp til mennesker i nød. Guds barmhjertighet leder alltid til handling når den ser mennesker i nød og lidelse. Den vil lindre smerten og helbrede dem.» Gud stadfestet sitt nådes Ord i møtet, mennesker ble frelst og syke ble helbredet og kvinnene i møtet ble oppmuntret til tjeneste.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i The New Testament Church i St. Petersburg.

På avslutningsmøtet søndag formiddag underviste Asbjørn fra Jes. 53:1,4-5 «Hvem trodde budskapet vi hørte? For hvem ble Herrens arm åpenbart? Sannelig, det var våre sykdommer Han tok på Seg, det var våre smerter Han bar. mens vi regnet Han som rammet, slått av Gud og gjort elendig. Men han ble såret for våre overtredelser, Han ble knust for våre misgjerninger. Straffen for at vi skulle få fred, rammet Ham, og ved Hans sår har vi fått legedom.» og Johannes 19.30.: «Da Jesus hadde fått vineddiken, sa han: «Det er fullbrakt!» Så bøyde han hodet og utåndet.»

Ut fra disse versene forklarte Asbjørn at helbredelse ikke er noe som skal skje en gang i fremtiden, men at det allerede har skjedd på korset. Ved Jesus sår har vi fått legedom! Jesus ropte: «Det er fullbrakt!». Vi trenger ikke å oppfylle noe som Kristus har fullført. Alt du behøver å ta imot fra Gud i ditt liv, er allerede gjort ferdig for deg på korset. Hvis du trenger frelse, helbredelse, utfrielse eller velsignelse, så er det tilgjengelig nå.

Det er ikke noe mer å gjøre, alt er gjort! Det eneste som står igjen for mennesker, er å ta det imot gaven av nåde ved tro. Som respons på dette budskapet, var det mange som ville omvende seg og ta imot Jesus som sin Frelser og Herre. Under felles bønnen for de syke, løftet flere hendene som en bekreftelse på at de hadde blitt helbredet fra ulike sykdommer og plager.

Guds store nåde og barmhjertighet ble åpenbart i møtene i Russland til mange menneskers frelse og helbredelse og menigheten ble styrket i troen til Guds ære.

Asbjørn og Gunlaug vil fortsette sine møter i Russland, Estland og Kroatia. Vær med å be for møtene fremover at mange unådde må bli nådd med evangeliet, slik at menighetene kan vokse.

Hjertelig takk for dine trofaste forbønner og økonomiske støtte.

Må Gud velsigne deg rikelig tilbake!

I Kristus for de unådde

Gunlaug og Asbjørn Skjortne