På bildende : Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynte evangeliet i menigheter i St. Petersburg regionen.

Evangelist Asbjørn Skjortnes besøkte menigheter St. Petersburg regionen i Russland fra den 15. – 17. januar 2016.

Først besøkte Asbjørn New Testament Church i Krasnoe Sero en times kjøring utenfor sentrum i St. Petersburg. Her er Alexey Krimskiy pastor. Dette var en veldig ungdommelig menighet både hva angikk musikk og stil. Her hadde Asbjørn to møter.

Asbjørn underviste ut ifra Ap.gj. 1. 8: «Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.

Og fra Ap. gj. 2.4: «Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne.» og Ef. 5. 17-19: «Vær ikke uforstandige, men forstå hva som er Herrens vilje. Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden og syng sammen, la salmer, hymner og åndelige sanger lyde! Syng og spill av hjertet for Herren.»

Hensikten med å bli fylt av Den Hellige Ånd er å fortsette i Jesus sin tjeneste ved å nå mennesker med evangeliet, be for syke, kaste ut demoner og demonstrere Guds kraft og Guds herlighet på hvert et sted. Etter at de første kristne ble fylt med Den Hellige Ånd var det slutt på ventingen, men de begynte å tale i nye tungemål, de begynte å vitne og gjøre Guds gjerninger og evangeliet nådde nye mennesker og det ble plantet nye menigheter.

Sterkt møte i en Messiansk menighet!

På bildene: Pastor: Alexander Kikinzon, tolk Oleg Osipov og evangelist Asbjørn Skjortnes. Møtet var preget av herlig lovsang og Jesus begeistring.

Deretter besøkte Asbjørn Messianic Center of Saint – Petersburg hvor Alexander og Inna Kikinzon er pastorpar. Det bor omkring 200 000 jøder i St. Petersburg. Det føltes som en stor ære å få besøke en messiansk menighet der jøder tror på Jesus og er fylt av Den Hellige Ånd. Møtet var fylt av herlig lovsang og Jesus begeistring.

Asbjørn forkynte uti fra Luk. 2:8-11. «Det var noen gjetere der i nærheten som var ute på marken og holdt nattevakt over flokken sin. Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel. Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.» og Ap. gj.8:5-8: «Filip kom ned til hovedstaden i Samaria, og der forkynte han Kristus. Og alle som en fulgte oppmerksomt med når de hørte Filip tale og så de tegnene han gjorde. For mange hadde urene ånder som fór ut av dem med høye skrik, og mange lamme og halte ble helbredet. Det ble stor glede der i byen.»

Evangeliet er en stor glede som skal være hele folket til del og når Filip forkynte Kristus i Samaria, ble det en stor glede i hele byen. Mennesker ble ikke arge eller deprimerte, når Filip forkynte evangeliet, men de ble glade. Slik som Dr. T.L. Osborn har sagt: « You can not preach the good news sad, you can only preach the good news glad”.

Når ufrelste mennesker som har vært bundet i syndens lenker blir frelst og frie blir de begeistret. Og når mennesker som har vært plaget med sykdom og smerter blir helbredet, blir de glade. Og når religiøse mennesker som har vært undertrykt av lovens formalisme og trelldom får høre evangeliet som setter fri fra fordømmelse, blir de hoppende glade.

Møtene var preget av herlig lovsang og stor Jesus begeistring!

Så besøkte Asbjørn hovedmenigheten av New Testament Church i sentrum av St. Petersburg hvor Alexander og Valeria Tsvetkov er pastorpar Alexander Tsvetkov er også biskop for omkring 60 menigheter i St. Petersburg regionen og har visjon for å plante mange flere menigheter. Her forkynte Asbjørn uti fra Jes. 53. 1,4-5: «Hvem trodde budskapet vi fikk? Hvem ble Herrens arm åpenbart for? Han var foraktet, forlatt av mennesker, en mann av smerte, kjent med sykdom, en de skjuler ansiktet for. Han var foraktet, vi regnet ham ikke for noe. Sannelig, våre sykdommer tok han, våre smerter bar han. Vi tenkte: Han er rammet, slått av Gud og plaget. Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.

Jesaja spør om hvem som trodde budskapet og for hvem ble Herrens arm åpenbart. Herrens arm, er Herrens kraft og den blir åpenbart for alle som tror budskapet. Og budskapet er at Jesus bar straffen for all vår synd, slik at vi i stedet kan få ta imot nåde, tilgivelse og rettferdighetens gave. På samme måte tok også Jesus all sykdom slik at vi ikke trenger å bære være sykdommer, men ta imot legedom ved Hans sår.

Guds kjærlighet og nåde ble åpenbart i møtene og som et resultat gav mange mennesker til kjenne at de ville ta imot Jesus Kristus som sin personlige Frelser og Herre og flere syke vitnet om momentane helbredelser fra ulike sykdommer og plager etter fellesbønnen for de syke.

Det er en stor innhøstning i Russland hvor Guds rike går frem med kraft og menighetene blir styrket i troen til Guds ære.

Evangelist Asbjørn Skjortnes vil fortsette sine møter i 2016. Han vil besøke menigheter i Estland, Kroatia og Russland.

Be om en fortsatt stor innhøstning slik at menighetene kan vokse og Guds rike ha stor fremgang:

Takk for all økonomisk støtte og forbønn!

I Kristus for de unådde

Gunlaug og Asbjørn Skjortnes