Bildene over: Etter søndags Gudstjenesten og Lærerseminaret i Siliguri.

Gunlaug Skjortnes var med på team fra Zoe kirken til Siliguri, India fra 6.-16. november 2015. Zoe Indiamisjon driver Network Ministry of India Himalayas og har arbeid i India, Nepal og Bhutan. Arbeidet innbefatter blant annet 60 menigheter og 11 skoler med 1000 elever og 100 lærere. Bildene over : Gunlaug underviser på søndags Gudstjenesten og på lærerseminaret i Siliguri.

Søndag formiddag var vi med på Gudstjeneste på baby- og gamlehjemmet i Siliguri. Gunlaug prekte utifra Salme 23. om Den Gode Hyrden og Johannes 10.11. hvor Jesus sier at Han er Den Gode Hyrden. Den Gode Hyrden har omsorg for hele mennesket og alle våre behov. Vi tok også god tid til å betjene syke gjennom forbønn og mange ble møtt av Gud.

Hovedmålet for reisen var å holde seminar for lærerne i nettverket fra 8.-10. november. Den uka vi var der feiret hinduene Diwali, en stor hindufestival. Dette medførte at skolene var stengt og lærerne hadde fri, så derfor kunne 65 av lærerne delta på seminaret.

Seminaret ble holdt i Hotell Central Plaza i Siliguri. Lærerne ankom hotellet søndag ettermiddag, og vi hadde møte med dem om kvelden før seminaret startet mandag morgen. Gunlaug prekte og underviste utifra Johannes 13. 1-17. Om Jesus som vårt forbilde som en tjenende leder. I Johannes 3.16. demonstrerte Jesus Guds kjærlighet. Jesus var også en stor lærer og et forbilde for oss og i Ordsp. 22.6.finner vi et eksempel for hvordan vi kan undervise og trene barn og unge. Bildet over: Pastor Suren Khawas og Gunlaug Skjortnes i Siliguri.

Oppdraget vårt fra Pastor Suren var å formidle pedagogikk hvor vi underviser barna uten frykt. Vi tok utgangspunkt i det kristne synet på menneskeverdet og Guds kjærlighet til den enkelte. Gunlaug hadde forberedt og holdt seminaret sammen med Lene Fosser Minge. Heldigvis ble undervisningen godt tatt i mot og vi fikk god respons fra lærerne. Vi hadde lagt opp seminaret til å veksle mellom formidling fra oss som forelesere og arbeid i par og i grupper.

Bildet over: Gunlaug underviser Guds Ord.

Torsdag prekte Gunlaug i en liten menighet i Latpanchor. Budskapet denne gangen var fra Johannes 5.1-12 om Bethesda dam. Vi trenger ikke lengre å vente på en spesiell manifestasjon av Herrens Ånd for å bli legt, men kan ta imot for våre behov på grunnlag av Jesus fullbrakte verk på korset. Etter møtet tok vi oss god tid til å be for syke og betjene menneskers behov.

Landet India og menneskene har gjort varig avtrykk i hjertet. Det er enorme behov både for økonomisk og materiell hjelp og undervisning i Guds Ord i menighetene.