På bildene: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i “The Morning Star Church” i St. Petersburg.

Fra 26-29 mars 2015 besøkte evangelist Asbjørn Skjortnes menighetene «The Morning Star Church» hvor Pavel og Natalia Duchenko er pastorpar og « The New Testament Church» hvor Biskop Alexander og Valeria Tsvetkov er pastorpar. Begge disse menighetene ligger i St. Petersburg regionen.

Pastor Pavel har selv en fortid som rusmisbruker og kriminell og har også sittet i fengsel i flere år. For omkring 20 år siden fikk han et mektig møte med Herren som fridde han ut og reiste han opp til et nytt liv. I dag er Pavel og hans kone Natalia pastorpar for «The Morning Star Church». Deres tjeneste når spesielt ut til de hjemløse og utslåtte. Det fikk vi erfare under møtene hvor evangelist Asbjørn Skjortnes forkynte.

På de første møtene forkynte Asbjørn evangeliet ut ifra Matteus 1.21.: « Og hun skal føde en sønn, og du skal kalle ham Jesus; for han skal frelse sitt folk fra deres synder.» Og Hebreerne 13.8: «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» Fokuset i forkynnelsen var Jesu fullbrakte verk på korset der alle våre synder ble sonet og vi fikk legedom ved Hans sår.

Så forkynte han ut ifra Apostlenes Gjerninger 1.8.: « Men dere skal få kraft i det Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.». Om hensikten med pinsekraften.

Hensikten er at de troende skal få kraft til å være vitner om Jesu oppstandelse fra de døde. De skal demonstrere Guds kraft slik at mennesker blir nådd med evangeliet, syke blir helbredet og flere menigheter blir plantet.

På bildet: Evangelist Asbjørn Skjortnes forkynner evangeliet i “The New Testament Church” i St. Petersburg.

Asbjørn besøkte deretter “ The New Testament Church”. Her underviste han også om hensikten med pinsekraften uti fra Apostlenes Gjerninger 1.8.

Biskop Alexander Tsvetkov er biskop for omkring 60 menigheter i St. Petersburg regionen. Han har allerede plantet flere menigheter dette året og har til hensikt å plante 10 nye menigheter til innen utgangen av året. Asbjørn vil være involvert i disse menighetsplantingene i St. Petersburg fremover for å nå flere mennesker med evangeliet.

Mange omvendte seg til Herren.

På bildene over: Mange omvendte seg til Herren i møtene i St. Petersburg.

I alle møtene var det stor forventning til Herren og mange mennesker strømmet frem på frelsesinvitasjonen. Det var spesielt herlig å se at så mange utslåtte og hjemløse, rusmisbrukere, kriminelle og prostituerte omvendte seg til Kristus.

Syke ble helbredet.

Flere vitnet også om helbredelser fra ulike sykdommer og plager under fellesbønnen for de syke.

En lam kvinne ble helbredet fra poliomyelitt, som hun hadde hatt hele sitt liv. Hun reiste seg opp og løp fullstendig helbredet. ( Se bildet over ). Flere vitnet også om helbredelse fra smerter i nakke, rygg og ben.

En kvinne vitnet om at høyre arm og skulder ble fullstendig helbredet fra smerter og plager som hun hadde hatt i tre år. ( Se bildet over ).

En annen kvinne hadde vært plaget med smerter i nakke, rygg og ben i 11 år. Etter forbønn ble hun fullstendig helbredet og strålte av glede og takknemlighet. ( Se bildet over ).

Mange fikk oppleve Guds kjærlighet og barmhjertighet til frelse og helbredelse i disse møtene og menighetene ble styrket i troen til Guds ære. Evangelist Asbjørn Skjortes vil fortsette sine møter i Øst Europa, spesielt i Latvia og Russland.

Hva er hensikten med Pinsekraften?

Ap.gj.1:8: « Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være vitner om Meg helt til jordens ende.»

Hensikten med å bli fylt av Den Hellige Ånd er ikke bare å tale i tunger, få noen gode følelser og opplevelser, falle under Guds kraft eller oppleve latter i Ånden etc. Selv om jeg tror at Gud kan manifestere seg på ulike måter. Tungetalen er uunnværlig i det personlige bønneliv og den bygger oss opp.(1. Kor.14.4)

Men Guds Ord sier at hensikten med at Den Hellige Ånd kommer over oss, er at vi skal være Jesu vitner til jordens ende. Det tilsvarende verset i det Gamle testamentet finner vi i Sal.111:6: « Kraften i Sine gjerninger har Han gjort kjent for Sitt folk, ved å gi dem folkeslagene til arv.»

Hensikten med pinsekraften er å vinne folkeslagene.

Hensikten med pinsekraften er å vinne folkeslagene. Jesu vitner skulle ikles Guds dynamiske kraft for å kunne vitne med overbevisning blant de ufrelste, med under og tegn. Ordet vitne på gresk er martyres: Det betyr ikke bare en som gir sitt liv(martyr)for Jesu navns skyld; men å være et vitne; å bevitne; bære frem vitnesbyrd; legge frem håndfaste bevis på at det man sier er gyldig og sant.

Ap.gj.4:33: « Og med stor kraft avla apostlene vitnesbyrd om den Herre Jesu oppstandelse. Og stor nåde var over dem alle.»

Når du er blitt døpt i Den Hellige Ånd og ikledd Guds kraft, er du et kvalifisert vitne. Den Hellige Ånds overbevisning vil følge ditt vitnesbyrd. Vær derfor riktig frimodig i dag, gå ut på misjonsbefalingen og gjør Hans gjerninger. La Jesu kjærlighet virke igjennom deg!

Sommerens og høstens møtekampanjer:

Juni: St. Petersburg i Russland fra 25.-28. juni.

August: fra 20-23 i Russland

September: fra 18-20 i Riga, Latvia

Oktober: 22-25 i Russland.

Be om en fortsatt stor innhøstning til Herrens ære, slik at menighetene kan vokse og bli styrket i troen!

Takk for all økonomisk støtte og forbønn.

Må Gud velsigne deg rikelig tilbake!

I Kristus for de unådde

Gunlaug og Asbjørn Skjortnes.