På bildet fra høyre: Andrejs og Irina Konovalovs, Christine Bailey og Gunlaug og Asbjørn Skjortnes.

Asbjørn og Gunlaug Skjortnes besøkte Frelsesarmeen i Jelgava og Riga, Latvia den 20. og 21. februar 2015.

Jelena Veselova er leder for arbeidet i Jelgava, og Andrejs og Irina Konovalovs er offiserer og ledere for arbeidet i Riga. Frelsesarmeen gjør et fantastisk utadrettet arbeid for å nå de mange utslåtte og hjemløse med mat og klær og evangeliet. På møtene fredag og lørdag fikk de utslåtte og hjemløse mat, og et møte med klar evangelisk forkynnelse. Både i Jelgava og Riga var lokalene fylt opp. Det var stor nød og mange rusavhengige kom til møtene.

I Jelgava forkynte Asbjørn evangeliet ut i fra Mark.5:25-34, om kvinnen med blødninger som hadde hørt om Jesus og sa ved seg selv: «Om jeg bare får røre ved kanten av kappen hans blir jeg helbredet. Jesus kjente at en kraft gikk ut fra ham og snudde seg i mengden og sa, hvem rørte ved meg. Kvinnen som hadde rørt ved Jesus fortalte ham hva som hadde skjedd. Jesus sa; din tro har helbredet deg, gå i fred og vær fri fra din plage.» På samme måte kan din aktive tro på Jesus gi deg frelse, helbredelse og utfrielse.

I Riga forkynte han uti fra Heb. 13.8: Jesus Kristus er den samme i går, i dag ja så til evig tid.» Det samme som Jesus gjorde for mennesker i Bibelens dager, vil han gjøre for mennesker i dag.

På bildet: Gunlaug Skjortnes deler Guds Ord i Frelsesarmeen i Jelgava.

Frelsesarmeen i Riga hadde også besøk av lederen for Frelsesarmeen i Latvia; Christine Bailey. Frelsesarmeen har hatt en bønnestafett som pågår over hele verden med kontinuerlig bønn i ett år. Christine Bailey overleverte bønnestafetten til Andrejs i Riga. Nå var det Latvias tur til å be i en uke for Frelsesarmeens arbeid, og deretter sende bønnestafetten videre til Sverige og Estland.

Mange ble frelst og det skjedde sterke helbredelser i møtene.

På bildet: I alle møtene var lokalene fylt opp av mennesker med stor forventning og tro til Herren.På bildet: Mange omvendte seg til Herren i møtene i Latvia.

Lokalene var fylt opp av utslåtte og hjemløse og det var en stor forventning og tro til Herren. I løpet av disse møtene har over 150 mennesker omvendt seg til Herren og flere vitnet også om momentane helbredelser fra ulike sykdommer og plager.

Dette er noen av de mange vitnesbyrdene i møtene.

En kvinne ble helbredet etter flere år med smerter i høyre skulder og problemer med å løfte armen. Etter forbønnen kunne hun løfte armen ubesværet uten smerter og plager (Se bildet over).

Mann hadde hatt smerter i leggene gjennom flere år på grunn av at han hadde forfrysninger av livet som uteligger. Han vitnet om at han kjente en strøm av varme igjennom bena sine ved forbønnen og at alle smertene forsvant (Se bildet over).

En kvinne var plaget med smertefulle ben og hadde problemer med å gå. Ved forbønnen forsvant alle smertene og hun kunne gå ubesværet (Se bildet over).

En annen kvinne hadde i flere måneder vært plaget med stivhet og smerter i nakken Hun kjente en strøm av varme gå gjennom nakken ved førbønnen og stivheten og smertene i nakken forsvant momentant (Se bildet over).

En kvinne hadde ligget flere måneder på sykehus med plager etter et hjerneslag, hun hadde store smerter i hele kroppen og vanskelig for å bevege seg. Etter forbønnen ble hun helt rørlig igjen og smertene forsvant.. Nå kunne hun gå helt normalt fullstendig helbredet (Se bildet over). Mange andre vitnet også om at de hadde blitt kvitt smerter og plager i både armer, rygg og ben.

Jesu inderlige medfølelse, nåde og barmhjertighet ble åpenbart til frelse og helbredelse i disse møtene til Guds ære og pris. Guds hjertesak er å nå de unådde med evangeliet. For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt» ( Luk 19:10).

Evangelist Asbjørn Skjortnes vil fortsette sine møter i Russland den 26-29 mars og 23-26 april 2015 i St. Petersburg.

Be om en fortsatt stor innhøstning til Herrens ære!

Takk for all økonomisk støtte og forbønn.

Må Gud velsigne deg rikelig tilbake!

I Kristus for de unådde

Gunlaug og Asbjørn Skjortnes